Äntligen!

Vulgata

I år tog det tid innan våren fick fart på riktigt och nu verkar allt hända på en gång.
Samtidigt som jag skriver detta får jag en vag förnimmelse om att jag har sagt samma sak andra år, att en kall vår går över i en varm försommar inom loppet av några dagar. Nu har sjösandsländan, Ephemera Vulgata, börjat kläcka i de grundare sjöarna och om en vecka eller två så är allt i full gång.
Jag försöker balansera tiden mellan foto och fiske de dagar jag hinner ut, just nu är det så intensivt att dygnet inte räcker till.
För min del börjar snart två veckor med fiske och fiskefoto på heltid och jag ser fram emot detta. Fortfarande är vattnet högt och kallt i många strömmande vatten men det ändrar sig från dag till dag.

Johan landar en öring i hårt vatten.

Strömstareunge.


Comments are closed.