Bästa presenterna till fiskaren

Har du någon i din närhet som älskar att fiska? Kanske är det en partner som du håller väldigt kär, en pappa, morfar, bror eller syskon? Fiskeintresset i Sverige är väldigt stort och det inte för ingenting. Att fiska kan vara både rofyllt och spännande beroende på vilken typ av fiske som utövas.

Både julafton och födelsedagar är utmärkta tillfällen att ge presenter och har du då någon som älskar att fiska kan du med fördel dra nytta av intresset. Det finns få presenter som är lika uppskattade som de som verkligen är personliga och där intresset för sporten får komma fram lite extra. Ett vanligt missförstånd är att fiskeprodukter är väldigt dyra, men så behöver inte alls vara fallet. Här gäller det istället att vara finurligt och använda fantasin för att hitta på de bästa överraskningarna.

5 bra presenter till fiske-fantasten

Marknaden svämmar över av olika produkter som kan användas inom fiske. Vet du med dig vad det är för typ av fiske som mottagaren av presenten föredrar ligger du i framkant. Det är dock inget krav för att du ska kunna hitta bra presenter som passar.

1. Graverad snusdosa med fiskar

Är snus något som används kan du med fördel investera i en riktigt fin snusdosa. Här kan du själv välja om du vill köpa Fiske snus som varumärket, eller om du vill köpa en vacker ask som du kan gravera. På så sätt kan du göra dosan mer personlig, samtidigt som du kan fylla den med högkvalitativt snus av bästa sort. Passa på att gravera en fisk eller ett metspö på locket.

2. Metspön

Metspön kostar förvisso en hel del, men är en mycket fin present att ge bort till någon som älskar att fiska. Här kan det vara bra att du vet vad det är för typ av fiske som mottagaren fokuserar på, eftersom spön är framtagna för olika ändamål och har olika egenskaper.

3. En vacker tavla

Behöver din fiskefantast något fint att hänga på väggen kan du beställa eller måla en tavla som hör sjölivet till. Du kan egentligen välja vilket motiv du vill, men återigen är det personliga presenter som är mest uppskattade. Varför inte be en konstnär att måla av ett fotografi där mottagaren är ute och fiskar? Det blir en fantastisk present som sent kommer glömmas.

4. Bjud på fin fiskrestaurang

Det finns mängder med riktigt bra och fina fiskrestauranger runt om i Sverige. Om din vän eller släkting älskar att fiske kanske denne även tycker om att äta fisk. Vad passar då bättre än att äta på en riktigt fin och bra restaurang som serverar läckerheter från havet? Tycker du att ett restaurangbesök kännas ”för lite” kan du med fördel komplettera besöket med en present.

5. Fisketillbehör

Tycker du att metspön är alldeles för dyra kan du istället satsa på fina fisketillbehör i present. Det kan t.ex. handla om olika typer av beten, en snygg väska för förvaring av krokar, nya krokar, linor, håvar och mycket mer. Försök att ta reda på om det är något speciellt tillbehör som saknas.

Fisketekniker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *