Tips på matsäck till fisketuren

Det hör till att packa ner matsäck inför en dag på sjön eller en trivsam fiskestund på bryggan. En liten fikastund mellan varven är inte bara gott utan även bra för att behålla koncentration och fokus. Det behövs helt enkelt energi för att orka med en hel dags fiske.

Du kanske är trött på den vanliga lite halvtorra bullen och behöver ny inspiration till matsäcken? Då är den här artikeln precis vad du behöver, här får du smaskiga tips på bra snacks till fisketuren!

God knäckemacka med pålägg

Den klassiska Skogaholmslimpan åker ofta ner i matsäcken, men i längden blir det tråkigt med samma bröd. Du kanske aldrig har tänkt tanken att packa ner vanligt eller glutenfritt knäckebröd eftersom det lätt blir mjukt, men det finns knep. Det du helt enkelt gör är att packa pålägg i en lunchlåda och glutenfritt knäckebröd i en annan. Då undviker du fukt som gör att ett vanligt eller glutenfritt knäckebröd blir segt. Har du exempelvis smör på glutenfritt knäckebröd redan hemma innan du beger dig kommer mackan vara allt annat än aptitlig när det stundar fika.

Ett tips att packa ner i matsäcken är ett gott glutenfritt knäckebröd med smak av sesam och havssalt, ett perfekt snack för fiskare. Det här är ett glutenfritt knäckebröd som levereras i praktiska förpackningar som håller brödet färskt utan att det blir segt. När det är dags för paus från fisket lägger du på en bit skinka, några skivade tomater och lite röd lök på toppen!

Skivade grönsaker med dipp

En annan smart och smaskig matsäck är olika grönsaker som du skivar i stavar, till exempel gurka, röd paprika, selleri och morot. Det är supergott att ha som snacks till hummus, det vill säga kikärtsröra som du enkelt fixar hemma i mixern. Dessutom nyttigt och fräscht att äta på sommarens många fisketurer.

Frukt är så klart också alltid gott att ha med, men när det är varmt ute blir frukten lätt förstörd. Det är lättare för grönsaker att hålla sig fräscha sommartid, men har du kylväska är det inga problem. Då är det bara att ladda väskan med massor av nyttiga grönsaker, frukt och bär!

Det är många saker du ska komma ihåg att packa ner till fisketuren, men extra viktigt är det att komma ihåg vatten. Det är nämligen viktigt att dricka rejält med vätska när du är på sjön!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *