Börja fiska som nybörjare

Tycker du det låter som en dröm att stå vid en sjö och fiska och bara njuta av naturen? Lyckligtvis är det inte alls svårt börja fiska. Du behöver bara skaffa dig den viktigaste utrustningen och ge dig ner till närmaste sjö. Du kan till exempel söka efter bra fiskevatten i närheten av där du bor. Något av det viktigaste är att hitta ett bra fiskespö. Det finns olika modeller på fiskespön hos Olssonsfiske.se som du kan titta på. Där finns det något för alla.

Så hittar du rätt fiskespö

Det är lätt att gå vilse i djungeln av alla fiskespön som finns på marknaden. Som nybörjare kan du dock börja med ett flexibelt spö som passar för det mesta. Kanske har du redan ett gammalt spö som ligger hemma? Annars finns det olika modeller på fiskespön hos Olssonsfiske.se som passar både nybörjare och vana fiskare.

Om du vill kunna fiska från land är det viktigt att välja ett lite längre spö. Då kan du kasta det från land utan några större problem. Det bör vara minst 240 cm om du vill ägna dig åt denna typ av fiske.

Hur många beten behöver man?

När man har valt ett passande spö gäller det också att hitta beten som passar fisket. Du behöver inte köpa på dig en massa beten utan det finns ett par som du kommer väldigt långt med. Är du nybörjare vet du inte alltid om vattnet kommer vara grunt eller djupt. Därför är det väldigt bra att köpa några lättare och tyngre beten. Då är du förberedd för vad som än kommer. Om du tittar på olika modeller på fiskespön hos Olssonsfiske.se ser du att det finns en viktklassning. Det är alltså den minsta vikten du kan använda på ditt spö.

Var beredd på dötid

Det är inte alltid du får napp direkt när du fiskar, snarare tvärtom. Du får vara beredd på att sitta eller stå i många timmar utan att det nappar. Om du går till samma sjö kommer du snart märka ett mönster. Det är nämligen vanligt att fiskarna befinner sig på en väldigt liten yta av sjön. Om du kan lokalisera fisken är det större chans att du får napp. Dock är det ofta inte det som är grejen. Att fiska handlar även om att komma ut i naturen och bara koppla bort vardagen för en stund.

Kläder efter väder

I Sverige regnar det och blåser stora delar av året, speciellt om du befinner dig vid en sjö. Därför är det viktigt att du har regntåliga kläder som står emot kyla. Du kan till exempel investera i en fiskehatt som skyddar ditt huvud mot regn. Ska du vada ut i vattnet är det också bra med gummistövlar och ett par speciella vadarbyxor. Det är kanske inget du behöver skaffa precis i början. Märker du av att du vill fortsätta med fiske kommer det dock vara värdefulla investeringar som du har stor nytta av. Många investerar också i en hopfällbar stol som är enkel att bära med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *