Att fiska med barnen

Ska du bege dig ut på fisketur tillsammans med barn finns det mer du måste tänka på jämfört med om du ska iväg själv, eller med andra vuxna. Det första du bör kolla upp är vädret, det får inte vara för kallt. Det måste även vara rätt lätt att ta sig till fiskeområdet. En fördel är att bilen finns i närheten, då kan barnen sätta sig i den ifall det skulle bli kallt. De slipper även gå långa sträckor genom jobbiga terränger. Se även till att placera en mobil i bilen så barnen kan ringa någon ifall de behöver hjälp.

Extra kläder och mat

Tiden kan gå väldigt snabbt när du är ute och fiskar. Därför kan det vara bra att du packar med dig mat och gärna extra kläder. Barnen kanske vill bada eller råkar trilla i vattnet, och då är det bra ifall det finns kläder så de kan byta om. En handduk är också en bra idé att slänga ner i väskan. Vid vattnet kan det dessutom vara lite kallare, speciellt om ni fiskar in mot kvällen. Så en extra tröja eller jacka är viktigt. Kläderna kan även skydda mot insektsbett som fästingsbett och myggor.

Ska ni vara ute en längre stund kan det vara smart att ta med sig lite att äta, kanske snacks som frukt och/eller chips. Men ska fisketuren pågå hela dagen eller över en helg måste du självklart ta med mer mat än så. Vatten är alltid viktigt att du tar med dig. Ett sista tips, om du vill ha te, kaffe, eller varm choklad är att ta det i en termos. Det håller sig då varmt länge och du behöver inte oroa dig ifall det är eldningsförbud dit ni ska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *