Mete är en fisketeknik som anses vara bland de vanligaste. Det är väldigt enkelt, du behöver egentligen ingen speciell utrustning och många anser att det är fridfullt. Eftersom du inte kastar ut ett drag med krok långt ut i vattnet behöver du inte oroa dig att du eller någon annan ska fastna i kroken/linan.

Vad behövs?

Allt du behöver är en lina, en krok, ett metspö samt ett flöte. Du behöver dock även ett bete som du kan sätta på kroken, till exempel en metmask, daggmask eller en liten majsbit. Mete handlar om att du ska locka fiskarna. Har du inte något metspö kan du skapa ett eget med en hållbar, och tunn, gren som har lite längd. Sedan knyter du bara fast linan på änden av grenen.

Var får jag meta?

I stort sett var du vill. Det är vanligast att de som metar håller sig runt bryggor. Det gör det möjligt att sätta sig ner och njuta av solen samtidigt. Skulle flötet sjunka innebär det napp och då är det bara att lyfta linan och plocka upp fisken. Det finns ingen rulle som du snurrar upp linan med utan du måste själv lyfta upp allting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *