Fiske är en folksport och ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen och på sjön. Fiske har ingen åldersgräns utan kan utövas av såväl gammal som ung. Nya och spännande fisketekniker kan utövas i olika länder och fiskevatten. Det finns alltid nytt att lära och vad är mer spännande än att fånga en storfångst när du minst anar det?

Svenska sportfiskare behöver inte resa långt för att uppleva ett otroligt fiskeäventyr. Att fiska i Norge är fantastiskt med massor av möjligheter. Norge bjuder på oändliga kuststräckor, älvar och insjöar där alla sportfiskare har chans att fånga en storfångst. I områden såsom Gjøvik samt Hemsedal bjuds sportfiskaren på oförglömliga fiskeäventyr (även med fluga). I dessa områden finns tusentals åar, älvar och sjöar att välja mellan som är fulla med lax, vildöring, gädda, sik samt röding.

Nya regler har introducerats i Norge och gäller för de som besöker ett fiskecamp som är registrerat som turistfiskeverksamhet hos Fiskeridirektoratet. Lagen innebär att dessa fiskecamps numera måste rapportera sina fångster. Lagen omfattar fångst av torsk, kungsfisk, sej, hälleflundra och havskatt. Det är viktigt att du har kunskap om vilka fiskar du får fånga oavsett om du fiskar i Sverige eller utomlands. Reglerna kan variera stort och det är viktigt att ta reda på vilka arter som du kan fiska lagligt, under vilken tid på året och hur stora de behöver vara.

En stor fördel med att äventyrsfiska i Norge är att du kan köra dit med bil. När du kör långa distanser behöver du en bra och pålitlig bil som även kan hantera grusvägar eller liknande för att komma nära fiskevattnet. När du investerar i en ny bil behöver du många gånger sälja din nuvarande bil och hos Riddermark Bil kommer du få en pålitlig och bra bilvärdering som är professionellt utförd. Alla värderingar är utförda manuellt av en värderare. Värderingen är snabb, enkel och smidig och du har stora möjligheter att få bättre betalt för din bil hos Riddermark Bil än hos andra bilhandlare.

Den som beger sig till den norska (näst intill) orörda kusten har alltid chans att fånga sin drömfångst. Tack vare de klara och kalla vattnen samt Norges fokus på hållbarhet och miljö, finns stora bestånd av fiskar och skaldjur. Du kommer att kunna uppleva de stora bestånden av torsk, rödspätta, makrill, lubb, långa, hälleflundra, bleka, kolja, sej och rödfisk.

För dig som är intresserad av fiske och som letar efter nya spännande resmål i norra Norge är Havsfiskeguiden perfekt. Här kan du hitta det mesta du behöver veta om gällande regler för havsfiske och vilka fiskarter du kan fånga. För djuphavsfiske (eller fiske från land) krävs inte någon licens eller fiskekort. För fiske i insjöar samt älvar krävs fiskekort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *