Flugfiske är en relativt populär teknik, kanske inte lika populär som mete eller kastfiske, men ändå populär. För nybörjare kan flugfiske kännas lite skrämmande eftersom det är en teknik som är annorlunda mot resten. Det krävs träning för att bli skicklig på flugfiske.

För flugfiske kommer du inte använda något tung drag, det är istället linan som agerar som tyngd. Flugfiske innebär att du använder dig av en fjäderfluga eller liknande som sitter längst ut på linan. Den hamnar sedan på ytan av vattnet och lockar därefter fisken till att hugga. Det finns alltså inget sänke eller annan tyngd som sänker ner flugan i vattnet. Det svåra är att kasta ut flugan, det krävs en speciell teknik.

Samma villkor för alla som flugfiskare

Det roliga med flugfiske är att alla fiskar har samma villkor, det handlar alltså inte om vem som har bäst fiskedrag eller liknande. Det är bara en fluga och lina som används. Trots att alla har samma villkor är flugfiske lite mer utmanande jämfört med andra fisketekniker. Det krävs övning för att verkligen klara av att fånga de större fiskarna med denna teknik. Ett tips om du är nybörjare är att be om hjälp från en erfaren flugfiskare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *