Kräftfiske – den svenska sommaren i ett nötskal

Det finns många saker som kan representera den svenska sommaren; allt från inlagd sill, midsommar och jordgubbstårtor till regn och strålande sol. Men knappt något kan slå en riktigt härlig kräftskiva, med dillvippor, snaps, lustiga hattar, knasiga sånger och västerbottenspaj.

Egenfångade kräftor

Kräftskivor är sommarfester som älskas av väldigt många svenskar, och råkar du ha utländska vänner som kan komma på besök lagom till kräftsäsongen kan du bjuda dem på något av det läckraste vi svenskar har att erbjuda. Att enkelt kunna köpa importerade och frusna kräftor i nästan vilken mataffär som helst är en riktig fördel, men känslan av att ge sig ut i båten och fiska sina egna kräftor är näst intill oslagbar. Det här är det inte många som kan eller har tillgång till att göra, men är du en av dem ska du skatta dig riktigt lycklig. Bjud med dina utländska vänner så får de definitivt minnen för livet, då det alltid är väldigt speciellt att vara med från det att tinorna läggs i vattnet, till att själva kräftskivan börjar och ni kan njuta av all mat.

Förbered med beställningar

Att förbereda inför kräftkalaset tar ibland en hel del tid i anspråk, men det finns smidiga sätt att spara både tid och energi. Många av de tillbehör som behövs hittar du enkelt online, och istället för att lägga tid på att sätta ihop egna sånghäften finns både häften, böcker och servetter med snapsvisor till din kräftskiva på nätet. Genom att beställa det viktigaste för dukningen kan du lägga tid på kräftfisket och den övriga matlagningen, så att energin finns kvar när det väl är dags att sätta sig ner och njuta av allt. De blänkande, röda kräftorna, smuttandet på snapsen, blommor i vaser, ljus och belysning i den mörka kvällen och er skönsång som letar sig ut över både vatten och ängar. Det finns som sagt inte mycket som går upp mot en svensk kräftskiva, och har du de där utländska vännerna på plats så kommer de säkerligen hålla med.

Skapa de bästa minnena

Vad är det då som kommer bädda in sig allra mest i minnet hos både er och vännerna, när festen tagit slut och ni fått sova gott under de timmar som var kvar på sommarnatten? Vi tror att själva kräftfisket är något av det som kommer vara mest speciellt, då det inte hör till vanligheterna ens för oss svenskar att få vara med om något sådant. Så ta tillvara allt det där speciella – fisket, samvaron, skratten. Den fantastiska maten och den ljumma augustinatten. Det är minnen som de här som vi alla älskar att komma tillbaka till när vi ser tillbaka på våra somrar, inte sant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *