Packa rätt inför fisketuren

När du ska bege dig ut på fisketur finns det en del saker du måste tänka på. Packningen är självklart en av de viktigaste. Vad du ska packa ner beror lite på var du ska åka och fiska samt hur länge du kommer vara borta. Du behöver självklart mer utrustning om du ska vara borta under en längre tid. Om du är en erfaren fiskare känner du antagligen redan till vad du behöver packa ner. Men skulle du däremot vara nybörjare kan det vara bra att ta en stund och verkligen tänka efter på vad du kommer behöva.

Skulle du sakna något du behöver kan du hos https://estore.nu/sv/ hitta flera bra saker.

De viktigaste sakerna

Det första du bör packa ner är de viktigaste sakerna. Dessa saker bör du alltid ta med dig, oavsett hur länge du kommer vara borta. Ett par vattenflaskor är givetvis viktigt att du tar med dig. Mat kan även vara bra ifall du inte lyckas fånga någon fisk som du kan tillaga. En annan viktig sak är en telefon, det finns dessutom powerbanks att ta med sig ifall batteriet skulle behöva laddas. Även fast det kanske känns onödigt är det bättre att du tar med detta än att stå i slutet av dagen med en död telefon. Det är också viktigt att telefonen fungerar ifall du skulle behöva ringa hjälp.

Fler viktiga saker:

  • Fiskekort – Du behöver alltid ta med dig fiskekortet, eller ett bevis, som visar att du har tillåtelse att fiska där du befinner dig.
  • Matpåse och rep – Trots att det inte är vanligt att stöta på björnar här i Sverige rekommenderas det att du hänger upp din mat ifall du ska tälta.
  • Hink – En hink kan vara bra att ha till att förvara din fisk. En skräphink kan också behövas ifall du ska stanna flera dagar.
  • Extra ombyten – Vädret har en tendens att förändras helt plötsligt. Därför rekommenderas det att du alltid tar med dig extra ombyten.
  • Fiskeutrustningen – Självklart får du inte glömma bort själva fiskeutrustningen. Fiskespö, drag och krokar.

Extrautrustning

Förutom de ovannämnda kan det även vara bra att ta med dig solskyddsfaktor. Speciellt om det sägs att det ska vara väldigt soligt. För att lättare orientera dig ute på sjön kan det vara bra att ta med en fågelkikare. Med den kan du dessutom fågelskåda ifall det inte nappar för dig. Sist men inte minst är myggmedel och en förbandslåda. Mygg trivs väldigt bra runt vattendrag och sjöar. Skulle du inte smörja in dig ordentligt får du räkna med att du kommer bli biten ett antal gånger. Förbandslådan bör innehålla plåster och andra saker som kan hjälpa mot mindre skador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *