Särskilda regler som kan gälla

Reglerna är superviktiga att känna till när du ska ut och fiska. Speciellt om du bestämt dig för att besöka ett område du inte känner till sedan tidigare. Reglerna kan variera en hel del mellan olika platser runt om i landet. Det kan även variera beroende på vilken tid på året du ska fiska. Du kan lära dig om reglerna hos fiskeklubbar i området och via kommunen. De har ofta alla regler som gäller för ett visst område.

Ett annat ställe du kan hitta reglerna på är hos Jordbruksverket, de har information om fiske i hela landet. För de mer lokala reglerna är det dock kommunen eller fiskeklubbar som gäller.

Hur är det tillåtet att fiska?

Vissa vattendrag tillåter endast vissa fisketekniker. Du kan till exempel få fiska med kastspö men inte med nät. Detta är en av reglerna som är viktiga att känna till. Skulle du fiska på ett sätt som inte är tillåtet kan det leda till böter. Det spelar ingen roll om du har ett fiskekort ifall du fiskar på ett otillåtet sätt. Platser som säljer fiskekorten har dock ofta en sammanfattning om vad som är tillåtet och inte. Det mesta av informationen kan du dessutom hitta på nätet vilket gör att du inte kan säga att du inte hittade informationen ifall du blir påkommen.

Ett sista tips är att du alltid dubbelkollar reglerna för området, även om du varit där tidigare. Ibland uppdateras de nämligen och det är viktigt att du är medveten om detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *